Star Wars-karaktärer

Star Wars är en av våra riktigt stora klassiker inom filmindustrin, de första filmerna släpptes redan under 1970- och 80-talet. När dessa filmer kom ut på bio för första gången var det ett enormt stort steg framåt för hela Sci Fi-genren, vilken tidigare hade kantats av ganska dåligt gjorda filmer sett till teknologin. Mannen som ligger bakom Star Wars-filmerna heter George Lucas.Den amerikanske filmproducenten George Lucas ligger även bakom de olika karaktärerna som dyker upp i filmerna. Flera av dem har verkligen fastnat hos publiken, vilken har tagit dem till sig med öppen famn och mycket kärlek. Några av dem är människokaraktärer, andra är robotar eller andra former av figurer/arter. Gemensamt är att de förekommer ute i yttre rymden och/eller på olika planeter. Som vi skrivit om på start så finns många dataspel på detta tema.

Luke Skywalker

De första Star Wars-filmerna kretsar kring huvudkaraktären Luke Skywalker. Han är en så kallad jediriddare och besitter särskilda krafter som han i början av filmerna inte riktigt kan kontrollera. Detta får han lära sig av den äldre figuren Joda, som utbildar honom till att bli en fullärd Jedi. Skywalkers stora dilemma är att hans egen far är ledare för den mörka sidan.

Joda

Joda, som är Skywalkers mentor och tränare, är en kort liten figur med mycket långa öron. I filmens värld bor han på en planet där han i princip bara inväntar sin egen död. Joda är nämligen flera hundra år gammal. Han är också en före detta Jedi Master och har tränat upp många föregångare till Luke. Däribland Skywalkers egen far, Darth Vader.

R2D2

I filmerna om Star Wars har även robotarna en mycket utmärkande roll, eftersom de har hand om all teknik och hjälper karaktärerna med uppgifter som de själva inte behärskar rent tekniskt. Luke Skywalkers nära vän och kompanjon är en robot. Den lystrar till namnet R2D2 och följer med Luke på varenda uppdrag för att kunna hjälpa honom ur knipor och faror som lurar.